News and Events

Bengkel Penulisan Teaching Case Study FIM!

Alhamdullilah pada 22 dan 23 Ogos 2024 ini, Fakulti Pengurusan Industri, UMPSA telah mengadakan Bengkel Penulisan Teaching Case Study yang disampaikan oleh Professor Dr. Khairul Akmaliah Adham dan Prof Madya Dr. Izlawanie Muhammad dari USIM.

Tujuan bengkel ini diadakan adalah untuk meningkatkan kemahiran pensyarah dalam menulis dan menyusun Teaching Case Study dengan menggunakan teknik praktikal dalam mengembangkan kes kajian yang relevan dan menarik, serta memanfaatkan kes kajian sebagai alat yang berkesan dalam pengajaran.

Bengkel ini juga bertujuan untuk membantu pensyarah menghasilkan bahan pengajaran yang inovatif serta dapat meningkatkan interaksi dan pemahaman pelajar dalam proses pembelajaran.

Semoga Ilmu yang diperolehi oleh pensyarah-pensyarah di FIM ini dapat dimanfaatkan dalam kaedah pengajaran dan pembelajaran kita di masa hadapan. Terima kasih semua untuk penglibatan dan kerjasama yang diberikan.

#bengkelcasestudy #fakultipengurusanindustri #UMPSA

USEFUL LINKS

Faculty of Industrial Management
Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah,
Lebuh Persiaran Tun Khalil Yaakob,
26300 Gambang
Kuantan, Pahang Darul Makmur.

Tel: +609 431 5012
Email: fim@umpsa.edu.my